CO2 køleanlæg


 


CO2 køleanlæg giver miljømæssige og økonomiske fordele

Da det for et for nogen år siden blev forbudt i Europa at køle med en række traditionelle kølemidler i nye køleanlæg, blev det nødvendigt med et nyt alternativ. Og hvorfor ikke satse på fremtidens køleanlæg, som er baseret på CO2?


CO2 køleanlæg er en type af køleanlæg, der bruger CO2 som kølemiddel i stedet for traditionelle kølemidler. Fordelene ved at bruge CO2 som kølemiddel er, at det er et naturligt kølemiddel, der er mere miljøvenligt end de traditionelle kølemidler. CO2 er ikke skadeligt for ozonlaget og kan køle med et lavere energiforbrug, end de traditionelle kølemidler. Desuden er CO2 et billigere og mere tilgængeligt kølemiddel end mange andre alternativer. CO2 køleanlæg er ofte brugt i supermarkeder, kølehuse, og i andre industrielle anvendelser.


Vores specialister i køleanlæg kan komme med anbefalinger til dimensioner på køleanlægget samt indretning i køle / frostrummet, så drift og funktionalitet er helt i top. Vores erfarne køleteknikere sikrer en driftssikker installation af CO2 køleanlæg.


Hvad er et CO2 køleanlæg

Et CO2 køleanlæg er en bæredygtig og profitabel måde, at anlægge kølerum og frostrum med. CO2 forekommer naturligt i atmosfæren, og er ikke en skadelig gas. Det gør CO2 køleanlæg særdeles velegnede til fødevarebranchen, men også mange andre brancher kan med fordel anlægge køleanlæg med CO2.
 


Anerkendte fabrikater

Jenitek leverer to af verdens førende fabrikanter indenfor klimaanlæg og aircondition. Vi er leverandør af anerkendte kvalitetsanlæg fra Daikin og Mitsubishi.

Det garanterer driftssikre og innovative anlæg med udvidet garanti. Du får energibesparende og miljørigtige løsninger med smarte programmeringsteknologier samt et pænt og gennemført design.


 


 Fordele ved CO2 køleanlæg

CO2 køleanlæg har en lang række fordele – både for din virksomhed og for miljøet. Et CO2 køleanlæg har ingen fyldningsgrænser. Mange andre køleanlæg med andre typer kølemidler har en maksimumsfyldningsgrænse på 2 – 7 kg. Det giver dig et meget fleksibelt køleanlæg, når du anlægger et CO2 køleanlæg.


Fordi CO2 køleanlæg anses som et led i Danmarks grønne omstilling, er der ingen kølemiddelsafgifter på CO2 kølemiddel. Derudover har CO2 køleanlæg et lavt energiforbrug, og prisen på CO2 kølemiddel er lavere end prisen på syntetisk fremstillet kølemiddel. Det gavner din virksomheds udgifter og økonomi. 


Med CO2 køleanlæg kan du som virksomhed være med til at lette på CO2-aftrykket, da et CO2 køleanlæg er 100% miljøvenligt og naturligt. CO2 køleanlæg kan genanvender noget af den varme, det udleder til varmesystemet,  hvilket er med til at holde udgifterne til et CO2 køleanlæg nede.køle-fryserum

 

 

Miljømæssige gevinster ved CO2 køleanlæg:

Økonomiske fordele ved CO2 køleanlæg:

 • Mindsk din virksomheds CO2-aftryk
 • 100 % miljøvenligt kølemiddel
 • Ingen øvre fyldningsgrænse
 • Naturligt forekommende kølemiddel
 • GWP-værdi på 1
 • Ingen afgifter på CO2 kølemiddel
 • Lavt energiforbrug
 • Genvinder udledt varme, hvis det ønskes
 • Lav pris på CO2 kølemiddel
 • Lave driftsomkostninger

 

 

 

 

 

 


 Fremtidens køleanlæg er med CO2

I 2020 blev det forbudt at anvende bestemte kølemidler i køleanlæg i Europa. De tidligere anvendte kølemidler var både syntetiske og miljøbelastende. Derfor har vi specialiseret os i CO2 køleanlæg, så du kan få et grønt og driftssikkert køleanlæg, der ikke er miljøbelastende. Især fødevareindustrien har taget CO2 køleanlæg til sig, da det er både naturligt og meget effektivt. Uanset om du har behov for installation af et mindre kølerum, eller de helt store industri anlæg, kan vi hjælpe med opgaven.
 

 

 

 

Hvorfor vælge Jenitek?

Mange års erfaring

Holdet hos Jenitek har mere end 20 års erfaring inden for

Salg, projektering og udførelse af el styringer til kølebranchen, har endvidere flere års erfaring med elinstallationer inden for maskinanlæg, industrivirksomheder og den maritime sektor. Desuden stor erfaring indenfor montering, servicering og salg af alle typer køle og fryse anlæg.

Vi leverer og servicerer i områderne mellem:

 • Fredericia
 • Middelfart
 • Kolding
 • Vejle

Læs mere her

Jenitek er pr 6. maj 2019 blevet ISO 9001 certificeret

 

Teamet

Peter Jensen

Indehaver

Uddannelse som elektriker med industriteknik som speciale. Mere end 20 års erfaring med salg, projektering og udførelse af el styringer til kølebranchen.

Brian Nikolajsen

Indehaver

Uddannelse som køleteknikker, og efterfølgende blev køleautorisationen taget til ubegrænset fyldning af enhver art kølemiddel.